PROJECTEN



PROJECT M.D.


Reconversie van een in onbruik geraakt industrieel pand in de 19e eeuwse gordel van Gent. De oorspronkelijke functie van het gebouw was inspiratiebron voor nieuwe toevoegingen, zowel in gevels als interieur. Er werd gebruik gemaakt van industriële materialen en enkele bestaande voorzieningen kregen nieuwe functies. Een oude watertoren werd open gemaakt en transparant bekleed voor het binnenbrengen van daglicht. Een waterreservoir als basis voor de nieuwe keuken. Grote delen van het gebouw werden afgebroken voor het creëren van tuinen.



PROJECT G.A.


Een extra kamer in de tuin. Wanneer je woning te klein geworden is voor je nieuwe hobby... Naargelang de behoefte kan de ruimte anders gebruikt worden. Wanneer alle wanden geopend zijn, wordt de ruimte een overdekt terras. De betonnen vloer loopt door naar buiten. Als alle wanden gesloten zijn, kan er in rust en privacy genoten worden van muziek. Plafond en wanden zijn bekleed met multiplex voor een goede akoestiek.


PROJECT V.A.


Hotel aan zee. Het 'cockpit' restaurant bovenaan werd omgebouwd tot panorama appartementen. Stalen constructies op het dak dragen de nieuwe zichtterrassen. De onderliggende appartementen werden grondig gereorganiseerd. Het resultaat is een toekomstgericht comfortabel, efficiënt en energiezuinig **** hotel. Nu ook toegankelijk voor mindervaliden. Met 60 vakantieappartementen en 28 hotelkamers. i.s.m.: Techn. SDKE - Akoestiek De Fonseca - Interieurarch. Kira Michiels.



PROJECT M.E.


Rust en privacy in uitgestrekt polderlandschap. Een perceel dat uitdaagt. Hoe verenig je het noordelijke weidse uitzicht met de zuidelijke straatzijde? Door de woning op te splitsen in twee volumes. Een L-vormig massief bakstenen hoofdvolume met zadeldak. En een rechthoekige houten voorbouw met plat dak. Tussenin bevindt zich een ingesloten, beschut terras. Raampartijen bieden zowel beneden als boven verrassende zichten. De luchtige slaapkamers zijn open tot in de nok.



PROJECT T.O.


Donkere fermette krijgt 2e leven. Een ruime woning uit de jaren ’70 is prachtig gelegen aan de rand van een bos. De woning is echter somber en niet energiezuinig. We zorgen voor meer licht en optimaal contact met de tuin, door de raamopstellingen te wijzigen. Er komen blokramen, schuivende ramen voor gevels en aparte lamellen roosters. Een dakkapel met kantelramen biedt zonnewinsten in douchekamer. Door de circulatie te verbeteren, ontstaan er doorvloeiende ruimtes met flexibele en logische doorgangen. We voorzien een maximaal aan isolatie en energiezuinige technieken.



PROJECT V.I.


Efficiënte stadswoning. Op een relatief klein hoekperceel, noord-oost georiënteerd, wordt een compacte woning gebouwd. De logische planindeling zorgt ervoor dat het potentieel van het perceel maximaal benut wordt. Met grote verblijfsruimtes vooraan, centraal de open trap, en achteraan de functionele ruimtes. Een dakterras met zicht op het park voor de deur en een dakraam brengen, via de centrale trap met vide, zoveel mogelijk licht tot diep in de woning. Het perceel heeft vooraan een afgeronde hoek. Door een ronde erker te voorzien op de eerste verdieping winnen we extra leefruimte. De verhoogde inkom zorgt ervoor dat de woning, die volledig langs het voetpad ligt, de nodige privacy krijgt.



PROJECT J.A.


Opfrissen van een directeurswoning. Om een mooie tuin te verkrijgen, wordt de vervallen achterbouw afgebroken. Door minimale aanpassingen wordt het gebruik van de bestaande ruimtes verbeterd. De troeven van het pand worden in ere hersteld: marmeren vloeren, parket, losstaand bad, klassieke gebogen ramen,… In contrast hiermee wordt het hedendaags vast meubilair autonoom in de ruimte geplaatst. Het resultaat is een charmante woning.




PROJECT V.A.


Van magazijn naar kantoorruimte. Ingericht om klanten te ontvangen, te werken en te vergaderen. Met een showroom en etalage. Een panoramisch raam biedt zicht op de buitenwerkplaats. Afgewerkt met industriële materialen.



PROJECT W.E.


Energiezuinige appartementen. Beneden is een lichtrijk appartement geschikt voor mindervaliden. Erboven bevindt zich een duplex appartement. Flexibel in gebruik met schuifdeuren rond een centrale trap. Er zijn terrassen aan voor- als achterzijde met luifels voor beschutting tegen de zon. Een plantenbak als borstwering biedt privacy. Inrijden gebeurt comfortabel dankzij de afgeronde gevel.



PROJECT A.M.


Gefaseerde energetische renovatie. De halfopen woning bevindt zich aan de rand van een natuurgebied. De ingrijpende renovatie biedt interne logica en harmonie in de gevels. Met nieuwe buitenbekleding voor optimale isolatie en ventilatiesysteem. In een twee fase gebeurt een uitbreiding met grote raampartijen en aansluiting bij de tuin.



PROJECT B.A.


Een nieuw energiedak. Een complex dak met dakkapellen wordt vervangen door een efficiënt zadeldak. Met 18 geïntegreerde zonnepanelen en 4 zonnecollectoren. De begroeide pergola boven het terras biedt beschutting in de zomer. De nieuwe gevels zijn vanaf de eerste verdieping optimaal geïsoleerd. Binnen is er enorme plaatswinst op de eerste verdieping. De nieuwe planindeling biedt er diverse mogelijkheden naar de toekomst.



PROJECT A.P.


Een karaktervolle nieuwe gevel. Een nieuwe grote erker vervangt een kleinere lage erker met balkon. De binnenruimte wordt groter en lichter. De structuur wordt constructief en energetisch verbeterd. Door een speciaal ’schuifkiep-verhuis’ raam kan de erker occasioneel ruim opengeschoven worden. Het schrijnwerk beneden wordt in dezelfde materialen uitgevoerd.



PROJECT G.E.


Je woning zelf bouwen. Een vervallen woning en schuur worden door de bouwheer eigenhandig omgebouwd. Met een stalen skelet en betonnen panelen kan de basis snel afgewerkt worden. Het resultaat is een praktische, compacte en energiezuinige woning.



PROJECT T.I.


Opwaarderen tot een kangoeroe-woning. Door het dak vooraan voor 2/3 op te trekken wordt het bovenste appartement een heel stuk ruimer. Met grote ramen ontstaat nu een volwaardige gevel. Aan de achterzijde maakt de lage dakzone plaats voor een zonnig dakterras. Intern wordt alles praktisch ingedeeld met een mezzanine boven de functionele zone. De leefruimte is luchtig en open tot in de nok. De voorgevel wordt voorzien van een nieuwe afwerking met extra isolatie vanaf de eerste verdieping.



PROJECT S.P.


Een bospaviljoen. Een zwevend gebouw als toegangspoort tot de achterliggende woning. Een uitkijkpost te midden het bos, met leefruimte, bibliotheek en terras. Bezoekers gaan er onder door naar de woning. Er is een half verzonken carport met tuinberging.



PROJECT M.A.


Rijwoning op een klein perceel. Door de schakeling van ruimtes rond een centrale open trap ervaar je de compacte woning toch als ruim en luchtig. De leefruimtes bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Het slapen gebeurt beneden. De overdekte fietsenstalling doet dienst als buffer. Er is een zuidgericht terras in het dak met zicht op een begroeide talud.



PROJECT P.O.


Een poolhouse. Een rechthoekig volume in het verlengde van het buitenzwembad vormt een uitbreiding op de woning. De natuurlijke materialen ogen tegelijk ruw en warm en refereren naar de woning. Ze worden zowel buiten als binnen toegepast. Een uitschuivend raam schermt het terras af bij wind. De schouwen van binnenkachel en buitenhaard bepalen mee het ritme van de gevels.



PROJECT C.O.


Een dakrenovatie. Door de helft van het dak te vervangen door een groter volume verkrijgen we een ruime eerste verdieping. Vooraan bieden ramen zicht op het weidse landschap. De oversteek en houten schuifpanelen gaan oververhitting in de zomer tegen. Beneden komt centraal een fietsenstalling. Bestaand en nieuw vormen een coherent geheel.



PROJECT V.E.


Een woningrenovatie. Aan de gevels voegen we massieve, contrasterende hoeken toe. Luifels en mobiele zonwering verruimen de ruimtes visueel, zonder het zicht op de tuin te blokkeren. We vervangen het schilddak door een plat dak met een 2e verdiep voor kinderkamers. Het resultaat is een een praktische en karaktervolle woning, die perfect past in de bosrijke omgeving met modernistische woningen.